• POTTERIES & PEAK DISTRICT

POTTERIES & PEAK DISTRICT

Ruttinformation för Potteries & Peak District


RUTTFÖRSLAG 1 - SHROPSHIRE UNION CANAL & RETURN

Denna kanal är tillgänglig från Gailey:
7 nätter, 6 timmar per dag, 58 slussar.

Om det är första gången ni åker kanalbåt eller om ni är ute efter att slappna av och ha en lugn vecka så är denna rutten idealisk! När man lämnar Gailey beger man sig söder ut mot till Autherly Junction där man vänder norr ut och börjar sin färd på Shropshire Union kanalen. Denna kanal innehåller mycket, dramatiskt landskap och vacker arkitektur. Market Drayton, Audlem och Nantwich är alla mycket trevliga ställen att besöka längs kanalen! Ni väljer själva vilket tempo ni vill hålla bara ni ser till att ni hinner tillbaka till basen i tid!

RUTTFÖRSLAG 2 - FOUR COUNTIES RING

Denna ring är tillgänglig från Gailey, Wrenbury, Anderton, Whitchurch

Från Gailey: 7 nätter, 8.8 timmar / dag, 94 slussar.
Från Anderton: 10/11 nätter, 6.5 timmar / dag, 102 slussar.
Från Whitchurch: 14 nätter, 6 timmar / dag, 132 slusssar.

En fascinerande resa med mycket att se och väl värt mödan! Resan går längs den lantliga Straffordshire och Worchester kanalen till Great Haywood junction där man går förbi en mycket speciell bro, nu börjar "Trent & Mersey" kanalen och vi viker av norr ut mot Potteries and Peak district. längs det vackra Staffordshire landskapet kommer vi så småningom till "Stoke on Trent" och den långa Harecastle tunneln efter tunneln kommer en sträcka på ca 20 km som har hela 31 slussar till Cheshire Plains.

Sevärdheter längs kanalen:
Utsikten från "hearbreak Hill" vid Kidsdgrove är fantastisk.
Här finns även ett flertal keramik tillverkare som är kända för sina hantverka, exempel på dessa är "Bottle Kilns", "Etruria".

RUTTFÖRSLAG 3 - CALDON CANAL

Denna kanal är tillgänglig från Gailey, Wrenbury, Anderton, Whitchurch.

Från Gailey: 7 nätter, 8 timmar per dag, 78 slussar.
Från Wrenbury: 10 nätter, 7 timmar per dag, 16 slussar
Från Anderton: 7 nätter, 7 timmar / dag, 104 slussar.
Från Whitchurch: 10 nätter, 7,5 timmar / dag, 136 slussar.


Detta är ett alternativ till "four counties ring" ovan! Ni följer rutten här intill fram till Stoke on Trent där man svänger av till Caldon canal som måste räknas till en av de vackraste kanalerna i landet. Kanalen leder upp mot Peak District och till Churnet Valley som är ett mycket vackert område. Kanalen slutar vid Froghall där ni vänder och går tillbaka!

RUTTFÖRSLAG 4 - THE BLACK COUNTRY RING

Denna rutt är tillgänglig från Gailey och Alvechurch

Från Gailey: 7 nätter, 7 timmar per dag, 76 slussar.
Från Alvechurch: 7 nätter, 8 timmar per dag, 80 slussar.

Längs den här rutten finns det gott om aktiviteter för familjer, landskapet är dessutom magnifikt.

Sevärdheter längs ringen:
Att gå med båt genom Birmingham är en häftig upplevelse, mycket av de nya byggnader som har uppförts under senare tid kantar kanalen, bla passerar man förbi Symphony Hall, The international convention centre och Sea life centre.

Upplev livet som det var förr i tiden och besök Black Country "living museum" i Tipton.

Längs rutten finns även Dudley Zoo & Castle samt Drayton Manor park som är en nöjespark!

RUTTFÖRSLAG 5 - STOURPORT & RETURN

Tillgänglig från Gailey, 7 nätter, 6 timmar / dag, 58 slussar


Detta är en behaglig veckas kanalfärd till Stourport och tillbaka längs en mycket vacker kanal, en av de vackrare i landet sägs det! kanalen följer landskapets konturer ner mot River Severn och den unika inlandshamnen vid Stourport. Längs vägen så passerar man entrén till Shropshire Union canal. Vi fortsätter söder ut mot Brathc locks som är en ovanlig form av slussar ! Här ifrån blir landskapet än mer lantligt , kanalen kantas av klippor, sandsten och skog. Efter ett tag kommer vi fram till Kidderminster och efter det går resan vidare mot Stourport!


SHORT BREAKS


NORBURY & RETURN
från Gailey: 3 nätter, 5-6 timmar / dag, 4 slussar

En lugn rutt som tar er ner längs Straffordshire och Worcestershire kanalen till Autherley Junction, där ni kommer upp på Shropshire kanalen för en lugn sträcka upp till Norbury. Här vänder ni för att komma tillbaka till Gailey i tid!


MARKET DRAYTON & RETURN
rån Gailey: 4 nätter, 6 timmar per dag, 14 slussar

Om ni väljer att vara borta i 4 nätter hinner ni samma rutt som ovan + att ni kan gå upp till "Market Drayton innnan ni vänder tillbaka!


STONE & RETURN
Från Gailey: 4 nätter, 6 timmar / dag, 36 slussar

Här går ni upp längs "trent & Mersey kanalen" till staden Stone! Landskapet vid Staffordshire är väl värt att avnjutas! Ni vänder i Stone och går tilbaka till Gailey!


GREAT HAYWOOD & RETURN
Från Gailey: 3 nätter, 6 timmar / dag, 22 slussar

Ett annat alternativ om ni utgår från Gailey är att gå upp längs Staffordshire och Worcestershire kanalen till Great Haywood Junction där ni också kan besöka "Shugborough Hall".

Till toppen