• SCOTLAND, THE FALKIRK WHEEL, EDINBURGH AND GLASGOW

SCOTLAND, THE FALKIRK WHEEL, EDINBURGH AND GLASGOW

Ruttinformation för Scotland, The Falkirk Wheel, Edinburgh And Glasgow


RUTTFÖRSLAG 1 - BOWLING AND RETURN

1 vecka, 40 timmar, 48 slussar

Forth & Clyde kanalen följer Clyde Estuary hela vägen ner till till den gamla skeppsbyggarstaden "Bowling"- en mycket trevlig lite stad och hamn.

RUTTFÖRSLAG 2 - EDINBURGH & GLASGOW

1 vecka, 42 timmar, 14 slussar, (två gånger genom hjulet).

Om ni väljer denna rutt så får ni se både Glasgow och Edinburgh under en vecka. Om ni går öster ut mot Edinburg så får ni boka "hjulet" innan ni börjar er kanalfärd! kontakta oss så hjälper vi till med detta!


SHORT BREAKS


GLASGOW & RETURN
3-4 nätter, 6,5-10 timmar / dag, 8 slussar.

4 stycken slussar efter Bonnybridge leder till en bredare och rakare sektion innna Auchinstarry. Det majestätiska "Campsie Fells" reser sig ur dalen där även "river Kelvin" går igenom. Detta är det klassiska skotland med sina vackra kullar!


EDINBURGH & RETURN
3-4 nätter, 7,5-10 timmar, 6 slussar (två gånger genom "Falkirk Wheel")

Denna rutt startar genom "hjulet" och ner genom den nya tunneln "Rough Castle" och ett par slussar innna ni kommer till den "gamla" kanalen. Den nyare och äldre delen förbinds av 11 slussar. En av de många akveduketrna längs vägen är 85 fot hög med 12 bågar. Ni passerar även för buig Beengraigs Country park, här kan man titta på återstoden av Linlithgow Palace och Linlithgow Loch som är inom räckhåll från kanalen. Staden Edinburgh är fylld av historia och slottet är väl värt ett besök!

Till toppen