• RUTTFÖRSLAG WALES AND THE MARCHES

RUTTFÖRSLAG WALES AND THE MARCHES

Ruttinformation för Wales And The Marches


RUTTFÖRSLAG 1 - LLANGOLLEN & RETURN

Tillgänglig från: Whitchurch och Wrenbury

Från Whitchurch: 7 nätter, 4 timmar / dag, 4 slussar
Från Wrenbury: 7 nätter, 5,5 timmar / dag, 24 slussar

Llangollen kanalen är utan tvekan den vackraste kanalen i hela kanalsystemet och kombinerar både det lantliga Shropshire och det mer dramatiska landskapet vid Wales gräns. Här ligger även den kända Pontcysyllte Akvedukten!

Medelhastigheten på utvägen på denna kanal är 2 mph då det matar på med båtar till de andra kanalerna. Tillbakavägen går alltid snabbare. Sista slussarna ligger vid New Marton mellan Ellesmere och Cherk. Därifrån byter lanskapet skepnad och blir kulligare, här finns många vackra akvedukter och tunnlar, sista biten innan man kommer till Llangollen är slussfri.

Se till att ni är framme i Llangollen innan klockan 16:30 för att få plats vid bryggan och hinna betala, här tas en bryggavgift ut för att ligga över natten!

passa på att ta en tågutflykt från Llangollen upp till Dee Valley eller besök ruinerna vid Castell Dinas Bran.

RUTTFÖRSLAG 2 - CHESTER OR ELLESMERE PORT & RETURN

Tillgänglig från Anderton, Wrenbury, Whitchurch och Gailey

Från Anderton till Chester: 7 nätter, 5,5 timmar / dag, 44 slussar
Från Wrenbury to Chester: 7 nätter, 4 timmar / dag, 46 slussar
Från Whitchurch till Chester: 7 nätter, 5 timmar / dag, 8 slussar
Från gailey: 10 nätter, 6,5 timmar / dag, 44 slussar.

Slussarna längs de här rutterna är lite bredare och enkla att sig igenom. Antingen väljer man att gå till Chester och tillbaka till basen eller så fortsätter man förbi Chester till den charmiga staden Ellesmere Port. Staden Chester omgärdas av en ringmur och här är mysiga gränder flyllda med affärer, gallerier och dessutom en majestätisk katedral!

Chester Zoo ligger bara en kort promenad från kanalen. Båtmuseet vid Ellesmere är värt ett besök!

RUTTFÖRSLAG 3 - THE CHESHIRE RING

Tillgänglig från Anderton, Wrenbury, Whitchurch

Från Anderton: 7 nätter, 8 timmar / dag, 92 slussar
Från Wrenbury: 10/11 nätter, 6,5 timmar / dag, 114 slussar
Från Whitchurch: 14 nätter, 6 timmar / dag, 137 slussar

En fascinerande resa som går genom hjärtat av Manchester och peak district, för den som är intresserad utav arkitektur finns här mycket att se!

Lägg till vid Castlefields för att upptäcka Manchester med Old Trafford, det stora shoppingcentret Arndale och industri museumet!

när man kommer förbi Manchester är det mycket fint landskap , om ni har tid så ta gärna en avstickare längs peak forest! Vid Anderton finns det en båtlyft som förbinder kanalen med floden Weaver!

RUTTFÖRSLAG 4 - FOUR COUNTIES RING

Denna ring är tillgänglig från Gailey, Wrenbury, Anderton, Whitchurch

Från Gailey: 7 nätter, 8.8 timmar / dag, 94 slussar.
Från Anderton: 10/11 nätter, 6.5 timmar / dag, 102 slussar.
Från Whitchurch: 14 nätter, 6 timmar / dag, 132 slusssar.

En fascinerande resa med mycket att se och väl värt mödan! Resan går längs den lantliga Straffordshire och Worchester kanalen till Great Haywood junction där man går förbi en mycket speciell bro, nu börjar "Trent & Mersey" kanalen och vi viker av norr ut mot Potteries and Peak district. längs det vackra Staffordshire landskapet kommer vi så småningom till "Stoke on Trent" och den långa Harecastle tunneln efter tunneln kommer en sträcka på ca 20 km som har hela 31 slussar till Cheshire Plains.

Sevärdheter längs kanalen:
Utsikten från "hearbreak Hill" vid Kidsdgrove är fantastisk.

Här finns även ett flertal keramik tillverkare som är kända för sina hantverka, exempel på dessa är "Bottle Kilns", "Etruria", "The wedgewood pottery center".

RUTTFÖRSLAG 5 - MONMOUTHSHIRE & BRECON CANAL

Tillgänglig från Goytre: 7 nätter, 7,5 timmar / dag, 12 slussar

Den här kanalen slingrar sig genom nationalparken Brecon Beacons med ett varierande landskap. Marinan i Goytre (betyder "stället i skogen") levererade förr i tiden kol till till näromliggande områden. Vid goytrefinns det en akvedukt från 1812 samt en trevlig restaurang som är mycket populär. Vid Pontymile, som förr var en industri plats har nu bryggor där man kan lägga till och gå upp och ta sig ett dopp i poolen! Mellan Pontymoile och Brecon passerar man flera olika platser som exempelvis Abergevanny som även kallas för "the gateway to Wales", Crickhowell med sin vackra bro! Överallt ligger små affärer och pubar, en mycket trevlig sträcka!

Till toppen