• RUTTFÖRSLAG Mecklenburg East - Fürstenberg

RUTTFÖRSLAG Mecklenburg East - Fürstenberg


Ruttinformation för Mecklenburg East - Fürstenberg

Njut av en resa med en båtsemester i en vecka i hjärtat av Mecklenburg Lake District, utforska den lugna Havel-floden och de omgivande kanalerna där du inte kan låta bli att bli imponerad av det rika natur- och historiska arvet. Besök byar vid sjön, förtöja och smaka lokala specialiteter och komma nära och personligt med fantastisk flora och fauna.

Beläget i hjärtat av Ruppiner-området och vid korsningen mellan Mecklenburg och dess många sjöar och Brandenburg i riktning mot Berlin, är vår bas i Fürstenberg idealiskt belägen för att utforska vildmarken i denna region med kanalbåt.

Platser att se och saker att göra

Fürstenberg: imponerande sjöar, ett slott och en historia av porslinstillverkning
Den historiska staden Fürstenberg är en utmärkt plats för en båtsemester – som inte bara korsas av floden Havel utan den är också omgiven av sjöarna Röblinsee och Schwedtsee. Det finns många intressanta platser i Fürstenberg så vi rekommenderar att du tillbringar lite tid här innan du startar (eller i slutet av din båtferie). Ett besök i slottet introducerar stadens porslinstillverkningshistoria via 'Porzellan Museum'.

Priepert: prova vattenskidor på Großer Priepertsee
På korsningen mellan Upper Havel Waterway (OHW), Müritz-Havel Waterway (MHW) och sjöarna Ellbogensee och Großer Priepertsee hittar du charmiga Priepert. Det är läget, centralt i alla dessa vattendrag, och det finns möjligheter för ett brett utbud av aktiviteter inklusive simning, paddling och vattenskidor.

Wesenberg: se skulpturer bland naturen
En mellanlandning vid Wasserwanderrastplatz i Wesenberg gör att du kan promenera genom Skulpturenpark, en naturpark som är hem för ett antal storskaliga skulpturer gömda i skuggan av stadens träd.

Neustrelitz: besök en tidigare bosättning av hertigarna vid Zierker-stranden
Navigera med din kanalbåt längs Kammerkanalen tills du når sjön Zierker och staden Neustrelitz, en tidigare bostad för hertigarna i Mecklenburg-Strelitz. Dukes barockslott förstördes av brand 1945 men trädgårdarna finns fortfarande och är värda ett besök tillsammans med 1700-talets Orangerie och Schloßkirche (palatskyrkan) som byggdes 1855–1859 i engelskt neo-gotisk stil.

Strasen: njuter av en viktig plats på korsningen av Mecklenburg Lake District
Strasen ligger i hjärtat av "Mecklenburgische Seenplatte" och är ett idealiskt stopp för att utforska de tre angränsande vattenvägarna: Müritz-Havel-kanalen till Mirow och Waren, den övre Havelkanalen till Neustrelitz och Havel-floden i söder till Fürstenberg och Templin .

Rheinsberg: njut av slottutsikten från däcken på din kanalbåt
Från din kanalbåt kan du njuta av den mest romantiska utsikten över den ikoniska Rococo-stilen Rheinsbergs slott vid stranden av Grienericksee. Tornen i denna tidigare bostad av Frederick II av Preussen återspeglas i sjön. Njut av ett stopp i kulturhuvudstaden i norra Brandenburg för att upptäcka dess traditionella keramikfabrik, dess årliga keramikmarknad och de många sommarfestivaler som organiseras i slottet och dess park.

Mirow: ett idylliskt läge vid sjön
Ligger på den södra stranden av sjön Mirow hittar du den lugna staden Mirow. Besökare hittar traditionella hus vid sjön med halmtak samt det pittoreska slottet Mirow och Castle Island (även känd som Love Island). Den tidigare residensen för hertigarna i Mecklenburg kan också besökas.

Buchholz: välkomnar dig till Müritz nationalpark
Lämna Müritz-Havel-kanalen och gå med Müritzsjön med din kanalbåt till byn Buchholz. Här ser du i överflöd den typiska stilen för husen i denna region och ett idylliskt landskap av åkrar och bokskogar så långt ögat kan se.

Röbel: MüritzTherme vattenpark och spa, St Marie-kyrkan, Nikolai-kyrkan, gammal synagoga Waren: St.

George-kyrkan, St. Marie-kyrkan - Müritz, Weinbergs slott, bryggeri, gamla rådhuset, Müritz nationalpark

Himmelpfort: ett mellanlandning hos jultomten
Denna lilla by på bara 500 invånare är välkänd i hela Tyskland som hemvist för jultomten! Du ska leta efter det lilla postkontoret som sägs få nästan 300 000 brev från barn runt om i världen varje år. En annan plats att besöka är ruinerna av en gammal kloster som ligger vid en odling mellan de fyra sjöarna Stolpsee, Sidowsee, Haussee och Moderfitzsee. Foodies bör också prova den lokala specialiteten för rökt fisk.

Lychen: staden av timmerfartyg
Inte mindre än sju sjöar omger byn Lychen, vilket innebär att det är en utmärkt plats att förtöja och njuta av både livet runt vattenvägarna och den omgivande naturen. Delta i bad, paddling, fiske och vandring. En måste-se är museet som handlar om de traditionella timmerflotten som är kända i denna region. Spåra historien om deras användning för att transportera trä från de lokala skogarna till Berlin. Traditionen lever fortfarande idag - kanske kommer du att stöta på en när du navigerar i Havel-floden och Woblitz-floden.

Zehdenick: en stad vid vattnet med ett flytande museum och svängande bro
Den lilla staden Zehdenick är en bra utgångspunkt för en båtferie längs floden Havel. I själva verket kommer du att se de viktigaste attraktionerna från komforten på din rymliga kanalbåt - en spännande svängande bro och låset. Det finns också ett museum som täcker allt om vattenvägarna - du hittar det på en 42 meter lång pråm som ligger förtöjd vid flodkanten!

Till toppen