• RUTTFÖRSLAG Cahors / Saint-Cirq-Lapopie

RUTTFÖRSLAG Cahors / Saint-Cirq-Lapopie


Ruttinformation för Cahors / Saint-Cirq-Lapopie

Denna båtresa ger dig möjlighet att besöka de stora platserna i Lot Valley på det vackraste sättet - segla i hjärtat av floden på en rymlig och elegant kanalpråm. Ingen tidigare erfarenhet behövs för att ge dig ut på ett äventyr för att upptäcka de imponerande kalkstensklipporna, snidade klipporna, Cahors-kullarna, pittoreska byar och inte en utan två UNESCO: s världsarvslistor (Saint-Cirq-Lapopie och Cahors).

Din båtlivssemester i Lot börjar när du hämtar din kanalbåt från basen vid Cahors, en medeltida stad med en berömd vingård. Staden är lättillgänglig med både väg och tåg (stationen ligger bara några hundra meter från vår bas) och dess läge centralt inom Lotdalen gör att du kan se de många vackra byarna som finns både uppströms och nedströms.

Platser att se och saker att göra

Cahors:
Lot-floden slingrar runt staden Cahors, vilket gör det till en viktig plats att upptäcka under en båtferie i kanalen. Det finns inte heller något bättre sätt att komma nära den berömda medeltida Valentrébron än på din rymliga kanalbåt! Ta en tur i staden, upptäck den historiska stadskärnan dekorerad med fantastisk och extremt välbevarad arkitektur som Saint-Etienne-katedralen, Château du Roi, Tour des Pendes ('Tower of the Hanged') samt hundratals medeltida hus som ger en verklig känsla av Cahors rika förflutna.

Mercuès: ett tidigare sommarresidens för biskoparna i Cahors
Vid slussen i Mercuès på din båtresa, se höjderna i denna by i hjärtat av landet med svarta tryfflar och viner från Malbec. Château de Mercuès sitter dominerande på en stenig spår och är den tidigare sommarresidensen för biskoparna i Cahors. Idag är det ett fyrstjärnigt hotell och vingård Relais & Châteaux som kan besökas, men endast med bokning i förväg.

Douelle: upptäck vinkällare i Malbec
Douelle, som en gång var en stor handelshamn i Lot Valley, är idag en intressant plats i din båtresa. Utnyttja den fantastiska möjligheten att besöka de många slott och vingårdar i Lot Valley och Cahors.

Luzech: i hjärtat av Cahors vingårdar
Denna halvö utgör en av de mest spektakulära platserna i Lot Valley och Cahors vingårdar. En gångväg gör det enkelt att utforska charmen i denna typiska regionala by, inklusive konsulens hus från 1100-talet, kapellet Saint-Jacques (känd som Pénitents Bleus), biskopsfängelse, medeltida ruiner och smala gator ...

Laroque-des-Arcs: blanda en båttur på kanalen och utforska romerska ruiner.
Laroque-des-Arcs grundades under det tolfte århundradet och var att skydda "bågarna" av den romerska akvedukten som förde vattnet Font Polémie till värmebaden i Cahors. Spår och rester av akvedukten syns fortfarande vid Pech de Clary nära Saint-Roch-kapellet, liksom ruinerna av det vägtulls torn som används av lordarna.

Vers: vattenfall och vattenkvarnar
Med sina små vattenfall och vattenkvarnar längs den slingrande floden Vers, är byn Vers full av traditionell charm. Förtöj din Swede Charter kanalbåt vid pontonerna vid foten av byn. Härifrån finns det flera vandringar som gör att du kan utforska den grönskande dalen som omger floden Vers och som är så populär bland fiskare och vandrare. Ta dig också tid att besöka Notre-Dame-kapellet som går tillbaka till det tolfte århundradet.

Saint-Géry: njut av en panoramautsikt över klipporna
Saint-Géry ligger halvvägs mellan Cahors och Saint-Cirq-Lapopie och ligger inbäddat vid foten av de majestätiska Causse-klipporna och gränsar till de gröna stranden av floden Lot. Saint-Géry ligger vid omkretsen av ett naturreservat och erbjuder lugn och ro - något som har uppskattats bakifrån så långt som när pilgrimerna på Saint-Jacques de Compostela-vägen skulle vila här innan de återupptar sin resa. Från bytorget, ta vägen som klättrar till Causse de Nezou och njut av panoramautsikt över Lot-dalen och kalkstensklipporna i hjärtat av naturparken Causses du Quercy. Familjer bör också besöka museet Mémorail Quercy Vapeur för att upptäcka järnvägens historia och njuta av åkattraktioner på replik-minitågen.

Bouziès: imponerande dragspår i klippsidan
Bouziès är startpunkten för bogsbanan som länkar till Saint-Cirq-Lapopie (en 10 km tur / retur). Direkt in i kalkstensklipporna, stigspåren är imponerande och du kan antingen gå till fots eller följa dess kurs med vatten ombord på din kanalbåt. En höjdpunkt på bogsbanan är en 30 meter lång konstskulptur som illustrerar floden och dess miljö. Se också till att du och din besättning letar upp för att upptäcka Château des Anglais - en fantastisk försvarspost från Hundraårskriget som ligger inbäddat i klipporna.

Saint-Cirq-Lapopie: klippan som hänger medeltida by!
Ett besök i Saint-Cirq-Lapopie är ett måste när du utforskar Lot-regionen med kanalbåt. Byn ligger på en klippa cirka 80 meter ovanför floden och erbjuder det magiska skådespelet med sina medeltida hus som klamrar fast vid berget. Vid foten av denna by, rankad bland de vackraste i Frankrike, ligger ett bad- och vattensportscenter som har ett stort övervakat strandområde, en lekplats, ett kafé / bar och erbjuder hyra av paddelbåtar och kanoter.

Larnagol: Upptäck Pech Merle-grottan vid detta stopp vid floden Lot
Mellan Bouziès och Larnagol, förtöja din kanalbåt vid förtöjningspunkten PK 191 och fortsätt sedan till den lilla staden Cabreret cirka 6 km bort. Staden är hem till den utsmyckade Pech Merle-grottan, en världsberömd förhistorisk plats där du kan se målningar från mer än 20 000 år. Dessa målningar är av mammuter, bison, hästar och mycket mer! Efter att ha besökt Cabreret, fortsätt förbi de pittoreska byarna vid stranden av floden Lot innan du förtöjer upp vid den lilla flodhamnen i Larnagol. På toppen av Larnagol hittar besökare ett slott som går tillbaka till artonhundratalet och som byggdes om på ruinerna av en fästning från 1700-talet.

Din båtlivssemester i Lot-regionen tar slut, så det är dags att börja tänka på återresan till Swede Charter basen vid Cahors.

Till toppen