• RUTTFÖRSLAG Ungern - Kisköre

RUTTFÖRSLAG Ungern - Kisköre


Ruttinformation för Ungern - Kisköre

Från Kisköre, gå upp Tisza-floden med din kanalbåt till Tiszalök vars imponerande vattenkraftverk ligger vid floden. På vägen kommer du att kryssa på sjön Tisza, i hjärtat av naturområdet i Hortobágy nationalpark och den stora ungerska slätten (bättre känd som Puszta).

Beläget i hjärtat av den ungerska Great Plains-regionen, ligger din semesterbåt i Kisköre vid stranden av sjön Tisza - Ungerns största konstgjorda sötvattensjö. Stig ombord på din rymliga och eleganta kanalbåt för ett äventyr som upptäcker de bevarade landskapen som omger floden Tisza.

Platser att se och saker att göra

Kisköre: ett utmärkt ställe att njuta av innan du ens börjat din båtferie!
Med sin sandstrand, vattenrutschbanor som faller rakt in i Tisza och fiskrika vatten är Kisköre ett paradis för dem som älskar livet i, på och runt vattenvägarna. Tillbringa lite tid här innan du börjar på resten av din båtsemester.

Abádszalók: en badort vid sjön Tisza
Denna livliga stad på södra stranden av sjön Tisza, vetter mot en stor vik, är en populär båtferieplats för familjer. Ankom med din kanalbåt och njut av dess vackra sandstrand och jätte vattenrutschbana samt fritidsaktiviteter som vattenskidåkning, vattenskidor, kajakpaddling, paddling och gummibåtar!

Poroszló: naturen vid sjön Tisza
Du hittar allt du vill veta om Lake Tisza med ett besök i Ecotourism Center of Lake Tisza Poroszló. Det har det största sötvattensakvariet i Europa och inkluderar också ett spelområde och en 3D-film.

Tiszafüred: en kurort vid sidan av sjön Tisza
Den största staden som gränsar till sjön Tisza, Tiszafüred är ett paradis för älskare av vattensporter. Njut av bada på stranden, fiske, vindsurfing, paddling och mycket mer. Missa inte en lugnande simtur i det termiska vattnet vid en temperatur på 39 grader.

Hortobágy: i hjärtat av den ungerska "Puszta"
Gå upp Tisza-floden och förtöj din kanalbåt på stranden för att utforska Hortobágy National Park, en UNESCO: s världsarvslista. "Puszta", den största stäppen i Centraleuropa, erbjuder en unik upplevelse för att se herdar, herdar och hästvakter på det imponerande läget mellan dammar, gröna betesmarker och fågelreservat. Beläget i centrum av denna region är staden Hortobágy ett "måste se" på din resa - särskilt den ikoniska nio-välvda bron som korsar floden med samma namn.

Tiszacsege: hittades vid ingången till Hortobágy naturreservat
Tiszacsege ligger vid porten till Hortobágy National Park på Tisza-flodens vänstra bredd och har ett privilegierat läge för att utforska de stora stäpparna (gräsmarkerna) i den ungerska "puszta". Vattnen i värmebadens attraktion (med två inomhus- och utomhuspooler) är kända för sina medicinska egenskaper.

Tiszaújváros: det bästa stället att njuta av en termisk tradition!
Visste du att varma bad är en del av den ungerska kulturen? En mellanlandning i Tiszaújváros är bra för att uppleva dessa termiska bad. Koppla av här eller, om din besättning är lite mer energisk, testa inomhus- och utomhuspooler, vågbassänger, gigantiska rutschbanor och mer vid denna utmärkta semesterattraktion.

Tiszadob: besök det charmiga Andrássy-slottet
Beläget på bredden av en biflod av floden Tisza, är Andrássys slott från 1800-talet charmig med sin nygotiska och romantiskinspirerade arkitektur. Om du utforskar detta område under din kanalbåtsemester rekommenderas starkt ett besök i en labyrint av grönska i slottsträdgårdarna.

Tiszalök: njut av en imponerande naturvandring längs floden Tisza

Till toppen