Segel & Motorbåtar i Kroatien 2018

 
 


Boka 2018 års båtsemester nu

Missa inte våra "boka-tidigt-rabatter" som just nu gäller på alla våra destinationer i Kroatien.

Finnes nu även bra efbjudanden med direktflyg från Stockholm och Göteborg direkt till Split.

Kontakta oss för mer info.
Vi har öppet varje dag. (09.00 - 17.00)
Telefon: 0303 - 61689
E-post: info@swedecharter.com

 
 
 
nausys
 

Våra båtar

Hitta just din favoritbåt till bästa pris direkt via vårat sökningssystem.

För alla frågor så ring eller maila oss ...

 

 
 

Direktflyg till lågpris

Res direkt med SAS från Göteborg eller Stockholm till Split/Trogir på lördagar med bästa tiderna för endast SEK 4000:- pp inkl skatter och avgifter och 23 kg baggage.

Kontakta oss för mer info & bokning.

 
 
 
 

Transfer

Bli hämtade och lämnade vid ankomst och avresa med förbeställd bil som vet vart ni ska och med bra förare och bilar, till ett bättre pris jämfört med de vanliga taxibiarna etc som raggar kunder utanför flygplatserna

KLICKA PÅ BILDEN NEDAN !

 
jamtransfer
 

VIP check-in

På flera av marinornamarinorna så erbjuder vi tidig klarering = ankommer man med förmiddagsflyg eller kanske har varit på plats dagen före man skall få tillgång till båt så kan man få detta a senast 13:00 (istället för vanliga tiden som är 17:00.) Pris endast cirka euro 100.

 
 
 
 

"Proviantering"

All mat & dryck på plats vid ankomst till båten. Beställ i lugn & ro hemma vad som önskas, och få allt levererat.

KLICKA PÅ BILDEN NEDAN !

 
jamyachtsupply
 
 
 

Ruttförslag ...

Oavsett vilken stad, hamn, marina man startar ifrån så får alla som så vill anpassade ruttförslag efter förutsättningar och egna önskemål. Swede Charter har nu snart varit aktiva i Kroatien i 20 år och JA, vi har koll på det mesta ... Se nedan några av våra favoriter. 

 
 

Trogir

Stadens historiska stadskärna är i sort sett intakt och de flesta byggnader & gränder byggdes upp för mer än 800 år sedan. Här finns idag ett stort utbud av restauranger & butiker och sevärdheterna är många.
Trogir ligger bara ett stenkast från Splits flygplats, och flera av de båtar Swede Charter erbjuder är just stationerade här.

 

Zlatni Rat

"den gyllene udden", är ett känt landmärke för seglare och populär att ankra upp vid för lunch & bad.

 
 
 

Hvar

Den medeltida staden Hvar på ön med samma namn erbjuder ett riktigt bra nöjesutbud.

 

Blå grottorna

På den lilla ön Bisevo, söder om Vis hittar man dessa grottformationer som man besöker med hjälp av den dinge som alla våra båtar är utrustade med.

 
 
 

Kornati

I denna nationalpark erbjuds ett säreget "månlandskap". Här finns mängder med små vikar att välja mellan och kristallklart vatten.

 

Dugi Otok

I norra delen av Kornati så finner man denna ö där man lägger sig på svaj för att besöka och bada i den saltsjö som finnes här.

 
 
 

Krka floden

Rakt in i landet från Sibenik går denna flod som vi rekommenderar er att ta. Vissa delar kan väl liknas som att köra båt i Grand Canyon. Efter ngn timmes gångtid så kommer man fram till den lilla byn Skradin där man övernattar.

 

Skradins vattenfall

Väl i Skradin så får man inte missa ett besök vid de kända vattenfallen.

 
 
 

Komiza

På ön Vis västra sida hittar man byn Komiza som är väl värd ett besök. Restaurangen Jastozera vill vi också passa på att rekommendera, och denna angör man bäst med båtens dinge ...

 

Dubrovnik

Ja, listan på platser, öar, hamnar att besöka kan göras jättelång ... Vi begränsar den härav ngt men kan ju inte missa att ta med Dubrovnik ...

 
 
 

Våra båtar och baser

Swede Charter representerar i princip samtliga marinor i Kroatien från Pula i norr till Dubrovnik i söder. Bland vår "egna" flotta se ett urval av våra båtar nedan. 

 
 
 

Dufour 512 GL 

 
 
 


5 hytter / 3 badrum . 10 + 2 bäddar.
 


 
 
 

Dufour 460 GL 

 
 
 


4 hytter / 4 badrum . 8 + 2 bäddar.


 
 
 

Dufour 412 GL 

 
 
 


3 hytter / 2 badrum . 6 + 2 bäddar


 
 
 

Bavaria Cruiser 34 

 
 
 


3 hytter / 1 badrum . 6 + 1 bäddar

.

 
 
 

Fountaine Pajot Saba 50 

 
 
 
 


6 + 2 hytter / 6 badrum . 12 + 2 + 2 bäddar


 
 
 

Bali 4.5

 
 
 


4 + 2 hytter / 4 badrum . 8 + 2 + 2 bäddar


 
 
 
 
 
 

Utrustning ...

 
 

Alla våra båtar är fullt utrustade och försäkrade för uthyrning. Det finns komplett köksutrustning och givetvis komplett säkerhetsutrustning inklusive flytvästar till alla. Alla båtar är i övrigt utrustade med rullstor/rullgenua, gps-plotter, autopilot, tridata, vindinstrument, sittbrunnskuddar, dinge, sprayhood, biminitop (soltak), kyl, elankarspel, varmvattenberedare samt sänglinnen till alla gäster.
 
I samband med övertagande av båt så har vi en nogrann genomgång av båtens alla funktioner och ger många bra tips på öar och hamnar att besöka.

 
 

Väder & Vind

Generellt sett så klassas Kroatien som ett snällt seglingsområde. Det är ju även tätt mellan öarna så man har inte långt till nästa hamn om vädret skulle bli sämre ngn dag. Vanligtvis ligger vindstyrkorna på ca 4-5 m/sekund på förmiddagen och ökar sedan ett par sekundmeter fram på dagen för att sedan avta igen. Den vind man ska ha koll på är Bora. Boravinden blåser starkt nordost från inlandet ut mot kusten. Denna skall man ta med stort allvar om man är ute till havs. Den är ofta kraftig och uppför sig oförutsägbart. Det är klokt att lägga till i en djuphamn och njuta av vad hamnstäderna har att erbjuda under tiden som Bora blåser.

 
 

Lufttemperatur

Grafen visar de genomsnittligt högsta temperaturerna i Split (vanligtvis det värde som uppmätts mitt på dagen), och de genomsnittligt lägsta temperaturer (vanligtvis tidpunkten just innan soluppgång).
Normalt ligger temperaturen i i Split därför i en viss månad i intervallet mellan den genomsnittligt högsta och lägsta temperatur. I juli är det till exempel oftast upp till ca. 28 grader under dagen och ner till ca. 17 grader på natten.

 

Vattentemperatur

Grafen över vattentemperaturen i Split visar den genomsnittliga badvattentemperaturen i en viss månad. Vattentemperaturen är ungefär den samme under dagen som på natten.

 
 
 

Soltimmar/regndagar

Grafen visar det genomsnittliga antalet soltimmar i Split under en viss månad (soltimmar är det antalet timmar per dag där solen skinnar), och antalet regndagar (dvs. det genomsnittliga antalet dagar i en viss månad, som infaller minst 0,3 mm regn eller snö).
Vädret i Split är oftast bäst i de månader där det finns många soltimmar och få dagars nederbörd.

 
 
 

Välkomna till Kroatien !!!

Team SwedeCharter


 


Vi har givetvis fantastiskt bra erbjudanden på alla övriga av våra destinationer som Grekland, Turkiet, Italien med Sardinien och Sicilien, Spanien med Mallorca, Västindien osv ...samt även alla kanalbåtsdestinationer

Kontakta oss:
telefon 0303-61689
mail  info(at)swedecharter.com


mvh ...
                 Staffan Francke
                 vd Swede Charter

 
 
   

Postman