VÅRA BASER I STORBRITANNIEN

Det finns ett stort antal olika båtar och layouter att välja mellan beroende på vilken storlek ni önskar! Något som alla modeller har gemensamt är att de inte är bredare än 2.5 meter då kanalerna är smala. Båtarna kallas för "narrowboats". Samtliga båtar är utrustade med kök och toalett och har allt som behövs för att man skall kunna kryssa runt i god komfort!


ANDERTON (Cheshire)

Anderton Marina är beläget i nordvästra England, strax utanför Manchester. Detta är en idealisk plats att starta ifrån om det är kanalen ”Trent & Mersey” man vill komma ut på eller om det är cirkeln ”Cheshire ring” som är det som är tänkt att göras. I nära anslutning till basen finner man det historiska byggnadsverket ”Anderton Boat Lift”. Ett av se s.k sju underverken när det gäller kanalsystem.

De båtmodeller vi har stationerade här är; WREN, BUNTING, HERON, TRUSH, LARK, GULL, EAGLE, WARBLER, OWL samt SWAN.


ALDERMASTON (Berkshire)

Aldermaston Wharf ligger i södra England, strax väster om London. De mest närliggande städerna är Newbury, Henley och Reading. Ut från Aldermaston så kan man dels välja kanalen ”Kennet & Avon” västerut eller ta den välkända ”River Thames” (Themsen) norrut mot Oxford alternativt österut mot London. Planerar man mer än en veckas båtåkande så finns ju möjlighet att göra den stora cirkeln ”The Grand Ring”. I Aldermaston ligger tågstationen på gångavstånd från basen, endast 300 meter.

De båtmodeller vi har stationerade här är; WEAVER, BUNTING, TRUSH, LARK, DOVE, GULL, EAGLE, WOODPECKER, WARBLER, OWL samt SWAN.


ALVECHURCH (Worcestershire)

Alvechurch Marina ligger som knutpunkt för det största och mest varierande kanalnätverket med flera olika rundturer man kan göra i ”the Midlands”. I anslutning till Alvechurch finner vi även den längsta slusstrappan i hela Storbritannien. Detta är Tardebigge som innefattar hela 30 slussar och leder ner till Worcester och floden Severn. På basen/marinan finns den många gånger prisbelönta puben Weightbridge med en klassisk meny och ett riktigt stort urval av ölsorter.

De båtmodeller vi har stationerade här är; SWIFT, WEAVER, BUNTING, PLOVER, TRUSH, LARK, GULL, SANDPIPER, EAGLE, GOOSE, WARBLER, OWL samt SWAN.


BLACKWATER MEADOW (Shropshire)

Blackwater Meadow Marina ligger i Ellesmere och är den bas som passar bäst om man inte vill vara ute en hel vecka men ändå få med sig en stor upplevelse. Endast 6 timmars körtid från basen når man den största och mest fascinerande akvedukten i hela Storbritannien = Pontcysyllte och ett par timmar till så är man i Llangollen.

De båtmodeller vi har stationerade här är; GREBE, WREN, LARK, EAGLE, WYE, WARBLER samt OWL.


FALKIRK (Stirlingshire)

Utforska Skottlands lågland i kanalbåt med start/avslut i Falkirk. Det är här det stora hjulet – Falkirk Wheel – binder samman möjligheten för alla kanalbåtsfarare att dels kunna uppleva Union Canal som sträcker sig till Edinburgh, men även Forth & Clyde Canal som tar dig till bl.a Glasgow.

De båtmodeller vi har stationerade här är; WREN, LARK, SPIRIT, SANDPIPER, MIST samt SANDERLING.


GAILEY (Staffordshire)

En kanalbåtsemester från Gailey marina är den perfekta startplatsen för att upptäcka delar av West Midlands, Staffordshire, Cheshire och Shropshire. Du färdas längs Staffordshire och Worcestershire kanalerna som tar dig norrut mot Potttery & Peak district. Att hyra en kanalbåt i England och ta dig kanske längre bort till Shropshire och Cheshire Plains och upptäck dess dramatiska landskap är en fantastisk upplevelse.

De båtmodeller vi har stationerade här är; NENE, KESTREL, WREN, DERWENT, MEDWAY, DOVE, GULL, GOOSE samt WARBLER.


GAYTON (Northamptonshire)

Gayton Marina ligger vid Grand Union Canal och alldeles i närheten av den historiska, 2813 meter långa, kanaltunneln Blisworth. På marinan har vi stationerat engelska kanalbåtar att hyra som passar för allt från 2 till 12 personer och med Gayton som utgångspunkt så har man ett mycket stort urval av kanalresor man kan välja mellan. Här finns någon kanalresa i England, som passar alla.

De båtmodeller vi har stationerade här är; GREBE, BUNTING, HERON, TRUSH, GULL, EAGLE, WARBLER, OWL samt SWAN.

GOYTRE WHARF (South Wales)

Utforska och blicka ut över den pittoreska landsbygden I Brecon Beacons Nationalpark på din kanalbåtsemester från Goytre Wharf. Monmouthshire och Brecon Canal är oåtkomliga från alla andra vattenvägar och erbjuder 35 miles (cirka 56 km) av lugnt vackert landskap från Brecon till Cwmbran. Kanalerna innehåller enbart ett fåtal slussar. Att hyra en kanalbåt är både enkelt och billigt.

De båtmodeller vi har stationerade här är; FINCH samt SWALLOW.

HILPERTON (Wiltshire)

Vår sydligaste bas, Hilperton Marina, har ett bra läge vid Kennet & Avon kanalen. Det anses ofta vara en av de allra bästa vattenvägarna för att upptäcka naturskönhet och vilda djur i England. Läget är perfekt för att ta sig till de västra delarna av denna kanal med besök i Bath och Bristol. Alternativt ger man sig iväg österut till Devizes och vidare. I Hilperton har vi hela 23 st narrowboats stationerade och finns alternativ för såväl den lilla som den stora gruppen.

De båtmodeller vi har stationerade här är; GREBE, WEAVER, WREN, BUNTING, HERON, TRUSH, LARK, GULL, SANDPIPER, EAGLE, GOOSE, WARBLER, OWL samt SWAN.

KINGS ORCHARD MARINA (Staffordshire)

Detta är vår nyaste uthyrningsbas för kanalbåtar i England och är belägen i Staffordshire vid Coventry kanalen, inbäddad i vacker landsbygd. Vi har stationerat några av våra populäraste modeller av kanalbåtar för uthyrning här. Läget är bra och finns flera olika ruttförslag att välja mellan.

De båtmodeller vi har stationerade här är; WREN, LARK samt WARBLER.

MARCH (Cambridgeshire)

På östra sidan av England, mellan floderna Nene och Ouse finner man vår bas i March. Detta område passar väldigt bra för de som är nybörjare på kanalbåtar då det är väldigt få slussar och relativt lite trafik. Våra ruttförslag till Cambridge och Huntingdon passar även väldigt bra för den historieintresserade. Kanalbåtsresor i England blir mer och mer populärt för skandinaviska gäster varje år.

De båtmodeller vi har stationerade här är; WREN samt DUCK.

REEDLEY (Lancashire)

Utforska Leeds & Liverpool kanal från vår bas i Reedley. För den som kan sitt tipsextra så är det många bekanta orter som passeras om man gör hela cirkeln. Burnley, Leeds, Rochdale, Manchester, Wigan, Blackburn. Att hyra en kanalbåt i England är ett bra sätt att kunna upptäcka många olika platser. En rundresa med kanalbåt i England ger många olika intryck och perspektiv.

De båtmodeller vi har stationerade här är; WREN, PLOVER samt DUCK.

RUGBY (Warwickshire)

Rugby Wharf erbjuder ett stort utbud av ruttförslag som passar allt från par som vill ha en lugn helg tillsamman till stora familjegrupper som vill besöka attraktioner som Warwick Castle och Drayton Manor. För ”nybörjarna” eller de som inte vill ha för många slussar så finnes Ashby kanalen som ett perfekt val och för de mer erfarna samt de som vill ha en utmaning så finnes ”Warwickshire Ring” samt ”East Midlands Ring”. Hyr en båt och få en fantastisk upplevelse.

De båtmodeller vi har stationerade här är; TYNE, GREBE, WREN, DERWENT, MEDWAY, LARK, GULL, EAGLE, WARBLER samt WAGTAIL.

UNION WHARF (Leicestershire)

Denna marina finner vi i den historiska marknadsstaden Market Harborough. Här finnes något för de flesta med t.ex besök till städer som Leicester, Coventry, Oxford eller Warwick. Allt går att göra i kombination eller enbart natursköna rutter som man kan få om man går t.ex via den cirka 2 km långa Braunston tunneln eller den fridfulla Ashby kanalen som är helt utan slussar. Området är pubtätt på och i anslutning till basen finner vi baren/restaurangen – Waterfront -. Tar man sig via de 10 slussarna vid Foxton så har de påpassligt etablerat pubar såväl vid första som sista sluss. Resor till England och kanalbåtshyra kan man nästan göra året om.

De båtmodeller vi har stationerade här är; WREN, LARK, EAGLE samt OWL.

WHITCHURCH (Shropshire)

Ingen kanalbåtsentusiasts liv är komplett utan att ha färdats på Llangollen kanalen och man skall då såklart ha passerat på den berömda Pontcysyllte akvedukten. Från vår marina I Whitchurch så är det endast 2 slussar på vägen till Llangollen. Det är 3 tunnlar och 2 hisnande akvedukter. Går man i motsatt riktning så startar man med Grindley Brooks slusstrappa och ansluter härefter till Shropshire Union Canal för att åt ena hållet gå mot Chester och åt andra hållet Nantwich, Kanalbåtshyra på Llangollen är riktigt bra. I Whitchurch finns många kanalbåtar för uthyrning.

De båtmodeller vi har stationerade här är; GREBE, WREN, BUNTING, HERON, PLOVER, DERWENT, TRUSH, LARK, DUCK, SANDPIPER, WYE samt WARBLER.

WORCESTER (Worcestershire)

Ja, vad förknippar man med staden ? Jo det är här den traditionella Worcestershire såsen tillverkas i Lea & Perrins fabrik. Staden även känd för sin magnifika katedral från 1100-talet samt att det var här, som var födelseplats för kompositören Sir Edgar Elgar. Med Worcester som startplats vid hyra av en kanalbåt så har man flera olika val på olika s.k ”ringar” man kan göra. Stourport är den mest populära veckoturen och har man mer tid till förfogande så gör man – Avon Ring -.

De båtmodeller vi har stationerade här är; TYNE, WREN, LARK, DOVE, DUCK, EAGLE samt WARBLER.

WRENBURY (Cheshire)

Klockan vrids tillbaka några hundra år när du besöker denna vackra by i hjärtat av Cheshire. Wrenbury Mill är en av våra absoluta favoriter och förutom marinan så hittar vi två pubar och en mindre matbutik här. Via slussarna – Grindley Brook – tar man sig västerut i Llangollenkanalen mot Pontcysyllte akvedukten och vidare till Llangollen. Med Wrenbury som utgångshamn kan man även välja motsatt riktning och ta sig ut på Shropshire kanalen och t.ex ge sig på rundturen – Four Counties – Ring -. När man planerar att göra en kanalbåtsresa i England så ska man verkligen ha med Wrenbury som ett alternativ.

De båtmodeller vi har stationerade här är; GREBE, WEAVER, WREN, BUNTING, HERON, TRUSH, LARK, GULL, EAGLE, WOODPECKER, GOOSE, WARBLER samt OWL.

Till toppen