• SEGLA I GREKLAND

SEGLA I ATEN

SWEDE CHARTER har en av sina baser i Aten med ett perfekt utgångsläge för segling i Saroniska gulfen samt i Cykladerna.


Segla i Grekland Marinan är centralt belägen och det är nära in till centrala Aten med alla dess sevärdheter.

Från Aten seglar man antingen ner till Saroniska gulfen och öarna Poros, Hydra och Spetses mfl eller så seglar man ut till Cykladerna och öarna Syros, Serifos, Kea och Kythnos mfl. Alternativt kombinerar man de båda områdena.

Här finns något för alla seglare. För dem som vill ta det lugnt och för dem som vill ha lite mer utmaning.


Förslag på en veckas segling söderut från Aten

Dag 1 Lördag

Karta över Grekland Det är på lördagar som vi har bytesdag för våra båtar, i avtalet står det specificerat att den tid som man senast skall få tillträde till båten är 17.00 men oftast har vi båtarna färdiga tidigare. Vi rekommenderar att man för denna dag beroende på vilken ankomsttid man har, planlägger för att proviantera, få en bra genomgång av båten, installera sig ombord och kanske passa på och besöka någon av de trevliga restaurangerna i området. Vår marina är lokaliserad utefter Atens stränder så det finns ett stort utbud och ja visst, man kan givetvis bada här.

Dag 2 Söndag

Nu tycker vi att det är dags att kasta loss. Har man ankommit sent på lördagskvällen så hinner man på morgonen göra en viss proviantering och få en sista genomgång om båten. Före lunch brukar alla båtar kommit ut. Vi skulle vilja rekommendera att man seglar rakt söderut cirka 30 distans till Poros. En trevlig och fartfylld ö med mycket att se och göra. Bra kvällsliv.

Dag 3 Måndag

Ermioni är en trevlig hamn med ett stort urval av fiskrestauranger. På vägen från Poros så kan man även passa på och göra ett stopp för bad & lunch på exempelvis Dokos.

Dag 4 Tisdag

Söder om Ermioni ligger en ö som heter Spetses. Här kan det vara lite svårt att få en bra plats i hamnen men om man beger sig hit i hyfsad tid så kan man ta en plats från de som är på väg att lämna ön. På Spetses kan man hyra mopeder och köra runt ön eller åka häst & vagn. Det finns jättebra badstränder att upptäcka runt ön. I centrum trängs trevliga små grekiska tavernor med små butiker där det mesta finns att köpa.

Dag 5 Onsdag

Hydra, om vi får rekommendera ... Detta är en riktigt speciell ö där det inte finns några bilar utan all transport sker med hjälp av åsnor. Ön är känd för sina celebra besök av konstnärer och artister. Hamnpromenaden är fylld av bra restauranger.

Segla katamaran i Grekland

Dag 6 Torsdag

Cirka 20 distans norrut nu ligger Aegina som vi tipsar om som nästa stopp. Till denna ö går det varje dag ett flertal kryssningsbåtar från Aten med turister så utbudet av souvenirbutiker är jättestort.

Dag 7 Fredag

Passa på och lägg er på svaj någonstans och bada. Alla båtar måste vara tillbaka i Aten under dagen/kvällen. Avståndet mellan Aegina och vår marina i Aten är 13 distans. Väl tillbaka i Aten så kan man passa på att ta spårvagnen in till centrum och besöka Akropolis.

Dag 8 Lördag

Man checkar ut sin båt under förmiddagen. Vi brukar gå igenom båtarna under fredagskvällen så allt är klart på lördag morgon. Det tar cirka en halvtimme till 45 minuter att med buss ta sig till flygplatsen. Åker man med kvällsflyg hem så kan man lämna sin packning hos oss på marinan och besöka Atens centrala delar under dagen.


Swede Charter – Historik i Grekland / Greece / Hellas

Grekland har ju i alla är varit en populär seglingsdestination för skandinaver som önskar båtar att hyra i Aten, Kos, Lefkas, Rhodos, Skiathos, Santorini, Samos, Paros, Corfu, Kefalonia, Lavrion, Mykonos och andra öar där det finns segelbåtar för uthyrning i just Grekland / Greece / Hellas.

Vi på Swedecharter startade vår verksamhet med boatcharter in Greece först tillsammans med Sun Sail, Kavas Yachting, Argolis charter, Olympic Yachts, Nomicos Yachtcharter, Kiriacolis Yachting, MG boatrental, rent a boat greece, Athenian sailing, Vernicos sail boats for rent m.fl.

Detta var under 1990-talet då vi nyligen köpt loss Scandinavian Charterboats av Per Fellenius som tidigare drev företaget med att investera i charterbåtar i Grekland. När Swede Charter tog över sålde flygresor till Aten och även paketresor med flyg och segelbåt till öar i grekiska arkipelagen.

Vi jobbade då som nu med Beneteau, Jeanneau, Hanse, Bavaria, Dufour, Dehler, Lagoon och även andra lokala båtleverantörer och båtfabrikat som hade och har bra och billiga båtar för uthyrning.

I Grekland så finns ju många seglingsområden och under åren så har vi utvecklat vår båtcharterverksamhet i Dodecaneserna ( Tolvöarna ), Saroniska gulfen, Joniska övärlden ( Ionian islands ) , Cycladerna , Sporaderna och andra bra områden att segla i grekland i.

Vi har ju under alla år även varit en framgångsrik seilbåt leverantör till Hellas för kunder från Norge. Oavsett om det gällt båtutleie i Athen, Kos, Lefkas eller annan destination som erbjuder seilbåt att leie i Hellas så har vi alltid kunnat ge bra förslag och alternativ. Det greske öyriket som på norsk heter Saroniabukta, Kyladena, Ioniske Hav kan man seile og leie selv eller få en lökalkjent skipper med ombord.

Även i Danmark har vi haft många förnöjda kundgrupper för udlejningsbåder och då både sejlbåde och motorbåde för leje i Graekenland ( Greece ). Fanns tidigare företag i Danmark som Scancharter, Sea Travel och Dancharter som erbjöd Yacht och båd charter men många danska kunder väljer nu Swede Charter vid sejlbåd udlejning i middelhavet. Oftast kan Swedecharter som er en portal for private og professionella bådlejere / bådudlejningsfirmaer erbjuda bästa tilbud och service vid en seilferie.

Vid eskader, gruppresa, event, företags och kund aktivitet i Grekland och även utbildning som förarintyg, kustskepparexamen och andra certifikat så seglar vi ofta i den grekiska övärlden och besöker öar och hamnar som Poros, Hydra, Spetses, Erminioni, Egina ( aegina ), Dokos, Napfilo, Astros, Monemvasia, Kithera, Githeras, Leonidio, Epivadros och andra platser längs pelopennesos halvön i Egeiska havet. I Cycladerna så går våra ruttförslag, visningsresor, rekommenderade platser att besöka till platser och öar som Kea, Vourkari, Syros, Ermoupoli, Tinos, Mykonos; Paros, Ios, Chora, Santorini, Folegandros, Karavostassis, Milos, Adhamas, Sifnos, Kamares, Serifos, Livadi, Kythnos, Merihas. Joniska havet är att beakta som ett lättseglat seglingsområde i Grekland där det inte är så mycket vind. Uthyrningsbåtarna är stationerade i Lefkas, Kefalonia, Preveza och Korfu till största del. Att segla i Ioniska innebär att man kan besöka platser som Palairos, Kalamos, Kastos, poros på Kefalonia, Nikolaos på Zakynthos, Keri, Vromi, Argostoli, Assos, Sivota, Meganisi och även Lefkas stad såklart. I Dodekaneserna / Tolöarna så har vi flest segelbåtar för uthyrning på Kos men erbjuder även båtar att hyra på Samos och Rhodos. På den grekiska sidan finner vi öar och hamnar som Leros, Lakki, Pythagorion, Fourni, Patmos, Skala, Kalymnos, Pothia, Psermios, Nisiros, Tilos, Halki, Nimporio, Rhodos stad, Simioch Kos stad. Området man seglar i gränsar ju till Turkiet och här finns ju nära platser som Bodrum och Datja, Marmaris m.m. Sporaderna och Skiathos är ett annat område som är pupulärt att segla och hyra båt i. Båtar att hra finner man i Volos eller just på Skiathos och öar, hamnar, byar i denna del av den grekiska övärlden är Skopelos, Panormos, Agnodas, Kyra, Panagia, Steni Valla, Palitiri, Evia, Limari, Skyros, Milina osv … Mellan de flesta öarna i Grekland så finns ju även färjor och färjelinjer om man vill stanna kvar eller kommer med flyg före det man hyr båt och vill luffa runt lite på egen hand. Direktflyg från Sverige, Stockholm, Göteborg etc, Norge, Oslo etc, Danmark, Köpenhamn etc, till Grekland finns till bl.a Aten, Lefkas Preveza, Kefalonia, Kos,Santorini, Samos, Skiathos. SAS, Norwegian, RyanAir, Olympic, Aegean samt flera charterbolag som Vingresor, TUI, Apollo, Fritidsresor, Solresor m.fl erbjuder ibland billiga och bra flygbiljetter till Grekland.

Idag har Swede Charteri varit verksamma med segelbåtsuthyrning i Grekland i över 25 år och kan erbjuda de flesta modeller och storlekar och såklart även katamaraner och motorbåtar finns att hyra. Utöver egna båtar så har vi i Grekland ett nära samarbete med flertalet aktörer inom yachtcharter och boatrenal in Greece och bland de olika boatcharter företagen så finns bl.a AA charter, Aegean Cruises, Aegean Sails, Aeolian Yachts, Aibsailing – an infinity blue sailing, Albatross Yachting, Anemos Yachting, Apollo Yachts, Argolis, Axion Yachts, Brama Catamarans, CV Yachts, DMS Sailing, Dolphin Yachts MCPY, Dream Yacht Charter, Exadas Yachts, Floating Holidays, Fyly Yachting and Travel, Gabriel Sailing, Galazio Sailing, Golden Compass Yachts, HDM Sailing, Hermes Yachting, Indie Yachting, Ionian Breeze, Ionian catamarans by Patras Yachts, Ioniandreamcharter, Ionio Cruises, Isalos Yachting, Istion Yachting, Kavas Yachts, Kekeris Yachts, Kiriacoulis, Lagoon NEPA, MG Yachts, Manos Yachting, MarGeo Yachts, Marea Yachting, Mediteran, Moorings, Nautica Charters, Navigare Yachting, Ocean M.C.P.Y, Olympic Yachting, Omegasail, OpenSea, Ortsa Sailing DML, Pelagos Yacht, Perfect Yachts, Pitter Yachtcharter, SP Travel, Sail 42, Sail the Ionian sea, Sail in Greek waters, Sea Novels, Seastar sailing, Seafarer Sailing, Sun Yachting Greece, Tsirigolis Yacht Charter, Tzennet Yachting, Vastardis Yachting, Vienna Yachting, World Expeditions and Z Yachting.

Hos Swede Charter kan man jämföra alla charterföretags priser och rabatter och boka direkt via oss i våra sökmotorer. Priset blir alltid detsamma och vid direktkontakt med personal hos Swede Charter så får man en objektiv information om det finns någon segelbåt som man kanske skall välja istället för någon annan.

Kontakta oss per telefon 030361689 eller 0767771150 eller via e-post info@swedecharter.com för alla tänkbara frågor, tips och råd.

// staffan francke . swede charter travel abSök båt och segla i grekland

Till toppen