• RUTTFÖRSLAG Harskirchen

RUTTFÖRSLAG Harskirchen


Ruttinformation för Harskirchen

Från Swede Charters bas på Harskirchen börjar din båtresa i "Alsace Bossue": detta område ligger i jorden av den regionala naturparken i norra Vogezen, klassificerad som ett "europeiskt resmål av ExcelleNce" (EDEN).

På väg norrut från Harskirchen, kommer du till Sarreguemines, känd för sitt keramik (Faience Museum, Faisens trädgård), innan du korsar den tyska gränsen för att starta en "europeisk" Kanalsemester genom Frankrike, Tyskland och Luxemburg.

Alternativt om du tar dig söderut tar du kryssning på kanalen i Houillères de la Sarre, reser genom sjöar, njuter av stränder, badområden, vattensporter, cykling ... en glädje för de aktiva!

Kryssa sedan på Marne till Rynkanalen genom Niderviller-tunnlarna, korsa den berömda lutande båthissen på Arzviller: unik i Europa, den ersätter 17 slussar och sparar en hel dags resa för båtar och pråmar! Därefter når du Saverne för en envägs kryssning på cirka 20 timmars navigering ...

Canal des Houilleres de la Sarre: den perfekta båtfärden för naturälskare

Söderut till Harskirchen besöker du Mittersheim och de många dammar som skapades på medeltiden av munkarna för fiskodling och som nu används för att leverera vatten till Canal des Houillères de la Sarre: Här hittar du stränder med badplatser och vattensporter, du kan också fiska eller cykla på towpathen ... en glädje för de aktiva
Resväg 1: Höjdplan kryssning (1 vecka)

Kurs: Harskirchen - Lützelbourg - Harskirchen (124km - 44 slussar - 30H00)

  • Harskirchen: Fritidscenter, Tennisbanor, Vattenkvarn av Willer (18th century), alltid i aktivitet
  • Mittersheim: Pond, Nautical activities, Beach, Bathing
  • Niderviller: Tunnel (475m och 2306m), Jorden, Sarrebourg (6km): Monumentalat glasmålt Chagall
  • Arzviller: Skeppshiss, Motorrum, Husbåtmuseum, Kristallfabrik "Fusion Libre", Fritid: Alpin släde
  • Lutzelbourg: Wurm Crystal Factory, Castel, Panoramautsikt över dalen, Lekplats för barn
  • Till toppen