• RUTTFÖRSLAG GREKLAND - 1 VECKA

RUTTFÖRSLAG GREKLAND - 1 VECKA


Ruttförslag vid båtsemester, segling och turförslag i samband med båtuthyrning. De olika veckoförslagen kan justeras och kombineras beroende vilken hamn man startar ifrån.

Alla förslag som presenteras här är olika rutter vi själva seglat tidigare men exakta avstånd i nautiska mil eller distanser som anges mellan hamnar och platser kan ibland behöva justeras något.

På engelska heter det itinerary och översätts till svenska a resväg, resebeskrivning, reseförslag och på norsk till reiser, reiserute och på danska blir det rute, rejseplan och här nedan så presenterar vi olika forslag rute, ruteforslag för Sverige, Sweden.


FÖRSLAG PÅ EN VECKAS SEGLING SÖDERUT FRÅN ATEN

Aten – Poros – Ermioni – Spetses – Hydra – Aegina ( Saroniska gulfen, Saronic gulf )

Till Aten kan man ju med fördel komma en eller ett par dagar i förväg från den dag man skall hyra båt. Vår marina (Alimos) ligger ju efter Atens stränder och från flygplatsen är det lätt att ta sig hit med bussen (X-96 heter den buss man tar och den går varje kvart).

Vi kan rekommendera ett par hotellalternativ, klicka på länkarna nedan för mer info om respektive hotell.

Poseidon, Alimos

Alimos Aten

DAG 1 = LÖRDAG

Det är på lördagar som vi har bytesdag för våra båtar, Föregående veckas gäster checkar ut på morgonen och vår service & städpersonal gör det bästa dom kan för att alla båtar skall bli färdiga så fort som möjligt för kommande veckas gäster.

I avtalet står det specificerat att den tid som man senast skall få tillträde till båten är 17.00 men oftast har vi båtarna färdiga tidigare.

Vi rekommenderar att man för denna dag beroende på vilken ankomsttid man har planlägger för att proviantera, få en bra genomgång av båten, installera sig ombord och kanske passa på och besöka någon av de trevliga restaurangerna i området. Vår marina är lokaliserad utefter Atens stränder så det finns ett stort utbud och ja visst, man kan givetvis bada här.

Mer info om marinan och dess läge etc får man genom att klicka på bilden.

Poros Saroniska

DAG 2 = SÖNDAG

Nu tycker vi att det är dags att kasta loss. Har man ankommit sent på lördagskvällen så hinner man på morgonen göra en viss proviantering och få en sista genomgång om båten. Före lunch brukar alla båtar kommit ut.

Vi skulle vilja rekommendera att man seglar rakt söderut cirka 30 distans till Poros. En trevlig och fartfylld ö med mycket att se och göra. Bra kvällsliv.

Det finns en bra sida på svenska om Poros, klicka på bilden.

Erminioni Greece

DAG 3 = MÅNDAG

Erminioni är en trevlig hamn med ett stort urval av fiskrestauranger. På vägen från Poros så kan man ju även passa på och göra ett stopp för bad & lunch på exempelvis Dokos.

Totalt är avståndet mellan Poros och Erminioni cirka 15 distans.

Klicka på bilden för mer info om platsen.

Spetses Grekland

DAG 4 = TISDAG

Söder om Erminioni ligger en ö som heter Spetses. Här kan det vara lite svårt att få en bra plats i hamnen men om man beger sig hit i hyfsad tid så kan man ta en plats från de som är på väg att lämna ön.

På Spetses kan man hyra mopeder och köra runt ön eller åka häst & vagn. Det finns jättebra badstränder att upptäcka runt ön. I centrum trängs trevliga små grekiska tavernor med små butiker där det mesta finns att köpa.

Det är inte mer än 5 eller 10 distans mellan Erminioni och Spetses.

Klicka på bilden och läs mer om Spetses.

Hydra Segla

DAG 5 = ONSDAG

Hydra, om vi får rekommendera ...

Detta är en riktigt speciell ö där det inte finns några bilar utan all transport sker med hjälp av åsnor.

Ön är känd för sina celebra besök av konstnärer och artister. Hamnpromenaden är fylld av bra restauranger.

klicka vidare på bilden och se ett reportage från tidningen Elle om Hydra.

Aegina Sailing

DAG 6 = TORSDAG

Cirka 20 distans norrut nu ligger Aegina som vi tipsar om som nästa stopp.

Till denna ö går det varje dag ett flertal kryssningsbåtar från Aten med turister så utbudet av souvenirbutiker är jättestort.

Klicka på bilden för mer information.

Akropolis Resor

DAG 7 = FREDAG

Passa på och lägg er på svaj någonstans och bada. Alla båtar måste vara tillbaka i Aten under dagen/kvällen.

Avståndet mellan Aegina och vår marina i Aten är 13 distans.

Väl tillbaka i Aten så kan man ju passa på att ta spårvagnen in till centrum och besöka Akropolis.

Läs mer om vad man kan se och göra i Aten genom att klicka på bilden.

Ruttförslag Saroniska

DAG 8 = LÖRDAG

Man checkar ut sin båt under förmiddagen. Vi brukar gå igenom båtarna under fredagskvällen så allt är klart på lördag morgon.

Det tar cirka en halvtimme till 45 minuter att med buss ta sig till flygplatsen.

Åker man med kvällsflyg hem så kan man ju lämna sin packning hos oss på marinan och besöka Atens cetrala delar under dagen.

Till toppen